Let's talk about Transport.

Transport Consultancy Group Nordic AB levererar konsulttjänster inom järnväg och transport. Vi har en lång sammanlagd erfarenhet av konsultarbete, ledarskap och affärsutveckling. Kunskap som gör att vi kan stötta våra kunder i deras verksamhet.

TCG Nordic i arbete för Västtrafiks nya tåg!

5 juni, 2018

TCG Nordic leder Kvalitetsarbetet i anskaffningsprojektet för Västtrafiks nya tåg

Vi är stolta över att tillsammans med Systecon AB driva projektrealiseringen för Västtrafiks projekt ”Nya Tåg”! För TCG Nordic AB innebär uppdraget ansvar för Kvalitet, Konfiguration, Ändringshantering, Validering, Dokumentation och Utbildning.

Västtrafik har upphandlat 40 st bekväma och driftsäkra nya tåg av Bombardier Transportation Sweden AB för resandet inom Västra Götalandsregionen. TCG Nordic har i samarbete med Systecon AB fått förtroendet att delta och driva projektrealiseringen.

Vi tillsätter våra seniora och mest erfarna medarbetare i nyckelroller för Kvalitet, Dokumentation och Utbildning, allt för att regionen ska få fina och bekväma tåg med hög tillförlitlighet. Nu väntar en slutgiltig utformning, tillverkning och noggrann utprovning. Fordonen kommer att till stor del tillverkas i Kina, slutmonteras och testas inför leverans i Tyskland. Enligt preliminär plan anländer de första av de nya tågen i slutet av år 2021. Då ska de först testköras innan de börjar rulla i ordinarie trafik.

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du fortsätter så antar vi att du accepterar detta. Läs om vår GDPR-policy här.

  Hitta våra butiker   Synpunkter & önskemål