Let's talk about Transport.

Transport Consultancy Group Nordic AB levererar konsulttjänster inom järnväg och transport. Vi har en lång sammanlagd erfarenhet av konsultarbete, ledarskap och affärsutveckling. Kunskap som gör att vi kan stötta våra kunder i deras verksamhet.

Våra referensuppdrag

Vi bidrar till en bättre framtid genom hållbara transportsystem, ett uppdrag i taget.

Nya tunnelbanan

C30 - Nya tunnelbanan till Stockholm

SL/Trafikförvaltningen har upphandlat nya tunnelbanevagnar av typ C30. Leveransen omfattar totalt 96 fordon samt signalsystem (ombord). Avtalet tecknades under 2013 och trafikstart med de nya fordonen skedde under 2020. TCG Nordic har en omfattande del i leveransen med ansvar för kvalitetsledning, olika utredningar, leveranssäkring/besiktning och dokumentationsledning.

X2 Tåg vid en perrong.

X2 Uppgradering

SJ AB satsar stort på att förnya Sveriges mest populära tåg X2000 genom en upprustning av både teknik och inredning. Både ny hjärna i styr- och övervakningssystem och hjärta för robust och energieffektiv drift. Interiört blir det en ljus och fräsch känsla med nya tak, väggar och golv. Härligt bekväma nya stolar kommer att ge hög komfort. TCG Nordic har flera duktiga medarbetare involverade i detta viktiga projekt.

Person som sitter vid en dator

Athena - Nytt dokumenthanteringssystem

TCG Nordic AB fick uppgiften att starta ett projekt för att effektivisera hanteringen av Trafikförvaltningens tekniska information. Behovet var att på ett bättre sätt kunna driva och underhålla Trafikverkets anläggningar, fordon och fartyg. Projektet har fått namnet ATHENA och bestått av att skapa organisation, processer och arbetsflöden för hanteringen. Att inventera, sortera och strukturera bland annat ritningar/modeller, beskrivningar och instruktioner samt att sätta upp ett dokumenthanteringssystem med struktur och metadata. TCG Nordic har haft flera engagerade medarbetare i Athena-projektet.

Kvinnor som går i en grupp på en perrong, med ett tåg i bakgrunden.

X80 – Nytt tåg till Västtrafik

Västtrafik har upphandlat 40 nya tåg samt 60 optionsfordon från Bombardier Transportation (NUMERA ALSTOM). Tågen ska trafikera alla Västtrafiks tågsträckor i Västra Götaland. Kraven i upphandlingen har varit bekväma och driftsäkra fordon med plats för många resenärer ombord. Tågen ska klassas som snabbtåg vilket innebär att de kör i hastigheter upp till 200 km/h.

De kommer att designas för att klara tuffa krav under alla årstider och under många år. Den preliminära tidsplanen visar att tågen ska börja anlända under 2021. TCG Nordic har ett totalansvar för kvalitetsområdet samt för utbildning och dokumentation. Vi har flertalet roller såsom kvalitetsansvarig, utbildningsansvarig, dokumentationsansvarig, auditörer och inspektörer. Även TCG Asia är djupt involverat i projektet med ett antal roller där huvudfokus är ansvar för att säkerställa leverantörens kvalitetsåtaganden inom produktion och underleverantörer baserade i Kina.

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du fortsätter så antar vi att du accepterar detta. Läs om vår GDPR-policy här.

  Hitta våra butiker   Synpunkter & önskemål