Let's talk about Transport.

Transport Consultancy Group Nordic AB levererar konsulttjänster inom järnväg och transport. Vi har en lång sammanlagd erfarenhet av konsultarbete, ledarskap och affärsutveckling. Kunskap som gör att vi kan stötta våra kunder i deras verksamhet.

TCG Nordic vinner ytterligare ett prestigeuppdrag

12 december, 2022

Ulf Karlsson

Det är med stolthet TCG Nordic kan meddela att vår Seniora Partner Ulf Karlsson har fått uppdraget som strateg inom kvalitetsområdet för SJ:s fordonsanskaffningsprojekt Delta!

Ulf själv säger att det är med stor glädje att han får möjlighet att bidra med sin långa erfarenhet inom anskaffningsprojekt för en så viktig kund som SJ. Ulf har mycket stor erfarenhet inom området och ser fram emot att detta utmanade prestigeuppdrag.

För att möta det ökade intresset för klimatsmarta, bekväma och effektiva tågresor har SJ beslutat att köpa in 25 nya snabbtåg. Tågen blir de snabbaste i Sverige med en topphastighet på 250 kilometer per timme. De kommer att användas för fjärrtågtrafik mellan storstäder i Sverige men även för gränsöverskridande trafik till Danmark och Norge.

SJ har genomfört en upphandling och beslutat att tilldela kontraktet på minst 25 nya snabbtåg till Bombardier Transportation Sweden, som sedan januari 2021 är en del av Alstomkoncernen. Investeringen i nya snabbtåg är en del av SJs satsning på cirka tolv miljarder kronor i nya och upprustade tåg. Av dessa utgör de nya snabbtågen cirka sju miljarder vilket innebär att köpet är en av de allra största tågaffärerna i SJs historia.

Vi använder cookies på vår hemsida för att ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Om du fortsätter så antar vi att du accepterar detta. Läs om vår GDPR-policy här.

  Hitta våra butiker   Synpunkter & önskemål